Hogyan vásároljunk tüzijátékot? - Tűzijáték vásárlás útmutató

Tűzijáték vásárlás esetén első szempontként a biztonságot kell kiemelnünk. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy mindig hivatalos árusító helyen, CE. tanúsítvánnyal ellátott eszközt vásárolunk.

Vállalkozásunk a Tornádó Trade 2000 Kft. rendelkezik minden a tűzijáték megrendezéséhez, a tűzijáték eszközök értékesítéséhez szükséges szaktudással, engedéllyel. Tűzijátékot egész évben lehet rendezni, tartani. A tűzijáték rendezésének, tartásának, biztonságosságának feltételei, szabályai.

A tüzijáték eszközei osztályokba vannak sorolva. PT1, PT2 és PT3 osztályok léteznek és ez meg is határozza azokat a szükséges feltételeket és követelményeket melyek szerint felhasználhatóak ezek a tűzijáték termékek.

Hol vásároljunk tűzijáték termékeket? A webshopunkban lehetősége van leadni rendelését, viszont a pirotechnikai termékek szállítása nem lehetséges, ezért csak a személyes átvételre van lehetőség. Az elárusító helyünk Ikladon, a volt Ipari Műszergyárnál található.

A pirotechnikai termékek és PT (Pirotechnikai) osztályba sorolása:

 1. Bombetta telepek (PT2)
 2. Bombetta telepek (PT3)
 3. Nappali telepek
 4. Római gyertya
 5. Rakéták
 6. Rakéta csomagok
 7. Vulkán
 8. Tortagyertya
 9. Játékos pirotechnikai termékek
 10. Szines láng effektek, füst, köd, smoke
 11. Csillagszórók
 12. Egyéb pirotechnikai termékek

PT1 és PT2 osztályba sorolt pirotechnikai (tűzijáték) termékek 16 éves kor fölött egész évben felhasználhatóak a vonatkozó szabályok betartásával, míg a PT3 osztályba soroltak csak szilveszterkor használhatóak fel szakember felügyelete nélkül. Tűzijáték vásárlás esetén a pirotechnikai osztályok figyelembevétele is nagyon fontos.

A pirotechnikai osztályokról bővebben

A pirotechnikai osztályok fontosabb tudnivalóiról a https://www.tuzijatek.tt2000.hu/hasznalati-es-kezelesi-utmutato/ oldalunkon tájékozódhat tűzijáték vásárlás előtt.

Shopping Cart